Perbandingan Antara Penapis Air Cuckoo Iris Top Dan Cuckoo King Top ( Ada Video )

 

Untuk pengetahuan anda Cuckoo telah memperkenalkan 1 promosi baru iaitu Cuckoo Good Plan dengan menawarkan pelan pembayaran fleksibel untuk 2 model penapis air Cuckoo iaitu Cuckoo Iris Top dan Cuckoo King Top.Dengan pelancaran pelan Cuckoo Good Plan ini membuatkan 2 model ini menjadi permintaan ramai kerana sistem pembayarannya yang fleksibel iaitu serendah RM 60.00 sebulan untuk Cuckoo King Top dan RM75.00 untuk Cuckoo Iris Top.Dengan bayaran bulanan yang rendah,pelanggan kini dapat menikmati penapis air yang berkualiti dan hampir sama kualiti dengan model penapis air premium lain dari Cuckoo.Pada perkongsian kali ini,saya ingin membuat perbandingan sedikit untuk memudahkan anda membuat keputusan model apa yang sesuai dengan anda.

PERBEZAAN PENAPIS AIR CUCKOO IRIS TOP DAN CUCKOO KING TOP

Perbezaaan antara kedua-dua model Cuckoo Iris Top dan Cuckoo King Top adalah seperti di bawah:

1. JENIS PENAPIS AIR

Cuckoo Iris Top

Menggunakan sistem Digital – Berkeupayaan untuk set sehingga 13 suhu air.Dimana suhu boleh dilaraskan pada air yang berkeadaan sejuk,panas dan suhu bilik seperti berikut :

a. Air sejuk – 5 setting suhu

b. Air panas – 5 setting suhu

c. Room – 3 setting suhu

Cuckoo King Top

Sistem Manual – Berkeupayaan untuk set suhu pada 3 suhu asas sahaja tanpa boleh dilaras seperti Cuckoo Iris Top,iaitu sejuk,panas dan pada suhu bilik.

*ps: Tahukah anda bahawa kadar kelajuan untuk air penuh kedalam tangki penapis air Cuckoo ketika refill adalah sekita 0.3 ml seminit dimana ianya lebih cepat penuh berbanding jenama lain.

2. SAIZ TANGKI

Cuckoo Iris Top

Air Sejuk – 2.0 liter

Air Panas – 1.4 liter

Air Suhu Bilik – 1.8 liter

*Anda boleh memasang Paip tambahan khas untuk suhu bilik dengan PERCUMA

Cuckoo King Top

Air Sejuk – 1.0 liter

Air Panas – 1.0 liter

Air Suhu Bilik – 0.3 liter

*Anda boleh memasang Paip tambahan khas untuk suhu bilik dengan PERCUMA

3. DESIGN

Rekabentuk bagi kedua -dua model ini hampir sama,namun perbezaannya adalah bagaimana cara untuk mengeluarkan air.Cuckoo Iris Top menggunakan panel LCD,anda hanya perlu menekan LCD tersebut untuk mengeluarkan air,berbanding Cuckoo King Top masih menggunakan nozel untuk mengeluarkan air.

Penapis air Cuckoo King Top direka dengan design yang slim dan stylish dimana ianya kelihatan lebih kecil dan mudah untuk diletakkan dimana-mana,manakala penapis air Cuckoo Iris Top direka lebih elegant,dengan rekabentuk premium.

4. KOS BULANAN

Cuckoo Iris Top

Serendah RM 70.75 sebulan untuk tempoh 7 tahun atau pilih tempoh pembayaran bulanan yang anda rasakan selesa dan tidak terbeban.

Cuckoo King Top

Serendah RM 56.60 sebulan untuk tempoh 7 tahun atau pilih tempoh pembayaran bulanan yang anda rasakan selesa dan tidak terbeban.

*Kos bulanan ini adalah termasuk kos servis, pertukaran filter, penyelenggaraan mesin, waranti, after sales services dan lain-lain. Ini bagi memastikan penapis air Cuckoo yang dipasang di rumah anda sentiasa berada dalam keadaan yang paling optimum dan beroperasi 100% terbaik.

5. PROMOSI TERKINI

Berikut merupakan promosi terkini yang dijalankan oleh Cuckoo untuk kedua-dua model ini :

Cuckoo Iris Top

Rental – Dengan bayaran bulanan hanya serendah RM75 sebulan

 Outright/Cash – Melalui pembelian secara tunai atau kad kredit sebanyak RM3772.64 , anda akan MENIKMATI

  1. FREE Servis 2 tahun bernilai RM1037.73

 

Cuckoo King Top

Model Cuckoo King Top hanya menawarkan pakej rental sahaja dengan serendah RM 56.60 sebulan sahaja tanpa pembelian secara outright/cash.

*Setelah tamat tempoh kontrak pembayaran selama 7 tahun,penapis air tersebut akan menjadi milik anda.

 

Dengan perbezaan bayaran bulanan yang sangat rendah,kedua-dua model ini berada dalam kelas yang sama dan sangat berbaloi menjadi penapis air pertama dan terakhir untuk rumah anda.Jadi lihat pada keperluan dan bajet anda.

 

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *