REVOLUSI PENAPIS AIR

*REVOLUSI PENAPIS AIR DI DUNIA*
Jika tahun 1980 dahulu, mungkin kita boleh terus minum air dari paip, tetapi sekarang zaman telah berubah. Sistem piping telah lama dan uzur di bawah tanah.

Selepas 10 tahun, terciptalah bermacam-macam jenis penapis air (Normal water filter) kerana system piping air sudah mula karat dan air yang keluar tidak dijamin bersih.

Dan berlaku revolusi penapis air dari tahun ke tahun berikutnya. Sehinggalah muncul penapis air mineral. Akan tetapi, penapis air mineral ini tidak mampu utk menapis logam berat (Heavy Metal) yang terdapat dalam air hasil daripada karat pada system piping .

Kemudian tercipta teknologi penapisan yang dinamakan Reverse Osmosis (RO) yang mampu menapis logam berat. Tetapi, kelemahan system ini ialah menapis semua bahan termasuk mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia. Dan lagi, proses Reverse Osmosis ini menyebabkan pembaziran air semasa proses penapisannya. (Proses 4 liter air untuk dapatkan 1 liter air bersih) . Selain itu, air RO bersifad ASIDIK.

Dan pada tahun 2014, Cuckoo telah mencipta penapis air yang sama hebat dengan Sistem Reverse Osmosis yang mampu menyekat logam berat sambil mengekal dan memperkaya Mineral di dalam air. Dan juga, air yang terhasil bersifat Alkali ringan dengan PH 7.5-8

 


pertanyaan lanjut, pm :

http://cuckoo.wasap.my

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *