FAQ AGENT CUCKOO

FAQ AGENT CUCKOO

Berapa yuran untuk register jadi agent?
Yuran pendaftaran untuk jadi agent Cuckoo adalah….. tiada. Lawaklah nak kerja pun kena bayar, pernah ke you pergi interview kerja then interviewer tu cakap “Oh nak kerja sini kena bayar yuran pendaftaran dulu tau!”. Tak pernah kan? So yes, no registration fee.

Macam mana nak register agent Cuckoo?
Nak register senang je, semuanya melalui online. Just submit your personal details, photo and IC. Register semua online je, once dah register I’ll explain what is the next step.

Berapa minimum kena jual kalau dah jadi agent?
Minimum sales yang you kena jual adalah depends on your desire untuk dapat duit banyak mana haha. You nak duit banyak, juallah banyak. You just nak duit untuk topup your expenses RM200-300 je, jual lah 2-3 units je. You dah kerja keras and penat, rest la sebulan dua takde sales pun takpe. Tapi takde sale means takde duitlah. No minimum sales required because Cuckoo tak perlu guna cara itu pun untuk ‘paksa’ agent bekerja, sebab biasanya once you dah join, you sendiri akan rasa motivated untuk bekerja. Dengan bonus yang best, dengan incentive trip yang gempak, you name it.

Berapa sebenarnya yang you akan dapat kalau jual Cuckoo ni?
Okay I bagi rough estimation saja ya.
Jual 1 unit – RM100 (basic commission)
Jual 5 units – RM1200 (basic commission + incentives)
Jual 10 units – RM4000 (basic commission + incentives).

Of course the outcome is varies depending on what model you’re selling, tapi amount di atas I ambil kira average commission for all models. Sebab takkan you jual model yang sama je 5-10 biji. Paling sikit commission adalah model yang paling murah King Top, RM75.47 tu. Paling tinggi commission adalah model paling mahal iaitu prince top, RM160. Di antaranya ada model lain seperti Fusion Top (RM98), Queen Stand (RM120) etc. Lagi gempak commission kalau you jual cash, boleh dapat RM300-500 untuk 1 unit saja.

Nak join, tapi nak buat part time je boleh ke?
Of course lah boleh, I sendiri buat part time je. Jadi agent Cuckoo ni macam business dropship lain juga, you buat marketing, key in sales dan technician datang pasang. So you masih bekerja pun boleh je buat sambil sambil. Tak perlu berhenti kerja pun.

Kalau tak cukup sales kena terminate ke?
Tak pun, if you tak ada sales seumur hidup pun, you still agent selagi you tak buat apa-apa kesalahan yang boleh diterminatekan.. contohnya buang harga atau guna maklumat palsu.

Susahlah nak kerja jual jual ni
If that is what in your mind, there’s nothing I can do about it. Next.

Semangat nak join, tapi takde experience nak buat sales
No problem, among 800 agents in my group, lebih separuh daripada mereka datang dari zero sales background. 3 of my top agents are staff goverment yang tak pernah buat sales, ada yang kerja account, finance, kerja admin, and even housewives yang langsung tak pernah bekerja. So no background sales is not a big deal.

SELAGI YOU BERKEINGINAN TINGGI UNTUK CUBA
Sebab I sekali pun tak pernah pujuk orang untuk join Cuckoo, semua yang join me came on their own will and the eagerness to get out of their comfort zone.

Berminat nak join?
Jangan tunggu lama sangat, selagi tak bertindak orang lain dah jauh ke depan dah 😉

Klik untuk daftar